Bij het bepleisteren van een afgewerkt oppervlak is het belangrijk om een systematisch proces te volgen. Elke fase in het proces is ontworpen om het werk gemakkelijker te maken en een superieur eindresultaat te bieden. Dit kan worden opgesplitst in verschillende fasen met een algemene controle aan het begin, vervolgens meer gedetailleerd werk aan hoeken, voegen en in uitsparingen, en tenslotte een laatste controle over het hele oppervlak voordat wordt geverfd of beiteld. In het begin moet een inspectie worden uitgevoerd om eventuele problemen te identificeren die zich kunnen voordoen tijdens de stukadoorswerkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat alle benodigde materialen beschikbaar en gebruiksklaar zijn, dat de werkzaamheden worden uitgevoerd zoals gepland en dat de klus wordt uitgevoerd volgens de standaard industriële eisen.
Mortex of Microtopping laten plaatsen
Bijna dagelijks krijgen we de vraag wat het verschil is tussen onder andere betonstuc en tadelakt, béton-ciré, microcement, mortex en massief beton. Naadloze beton(look)vloeren en waterdicht of waterafstotend stucwerk voor badkamers en keukenmeubels zijn populair en de vraag ernaar blijft groeien. Microtopping.is een polymeer-cement toepassing, die gebruikt wordt voor het “
Wanneer het algehele ontwerp wordt overwogen, moet met verschillende andere overwegingen rekening worden gehouden. Als de te pleisteren ondergrond zich bijvoorbeeld in een drukke straat bevindt, is het belangrijk dat er voldoende ruimte beschikbaar is om de werkzaamheden veilig uit te voeren. Bovendien moet een ingenieur worden geraadpleegd om te adviseren over eventuele vereiste veranderingen in de voetgangersomgeving. Als u bijvoorbeeld van plan bent om een deel van de oversteekplaats voor voetgangers te blokkeren om het verkeer te verbeteren, moet worden overwogen of het voetgangersgebied voldoende wordt vrijgemaakt door het bestaande wegdek.
Er zijn mogelijk verschillende soorten stukadoorswerkzaamheden die nodig kunnen zijn.
Een QC-ingenieur kan bijvoorbeeld besluiten om gescheurde of ontbrekende betonnen of stenen muren te repareren. In dit geval worden gips en lijm gebruikt, samen met geschikte voegverbinders. Om een globaal beeld te geven van de verschillen tussen verschillende soorten werk, moeten de namen van elk worden vermeld. Deze zorgen ervoor dat alle vereiste informatie aanwezig is voordat met de werkzaamheden wordt begonnen.
Scheuren, afbrokkelen of zwakke plekken op betonnen muren kunnen worden gerepareerd door opnieuw te schilderen, maar als het bestaande betonnen muuroppervlak ernstig beschadigd is, zijn stukadoorswerkzaamheden nodig om de gaten op te vullen. Als de schade aan de muur te wijten is aan waterlekkage, moet een waterdichte mortelmix worden gebruikt. Bij het mengen van de mortel moet erop worden gelet dat deze goed wordt gemengd, omdat deze anders mogelijk niet sterk genoeg is om de klus te klaren. Een ander type stukadoorswerk om gaten in betonnen wanden te bedekken zijn de ‘krasvaste’ stukadoorswerken. Deze zijn speciaal ontworpen om moeilijke zaagsneden en andere scherpe kenmerken van betonnen muren aan te kunnen. Het is belangrijk dat dit werk wordt gedaan door een professionele aannemer, zodat het correct wordt uitgevoerd.
De laatste stap bij stukadoorswerkzaamheden is het voorbereiden van de site voor het werk. Een werfingenieur en een kwaliteitscontroletechnicus zal de projectspecificaties en het projectplan beoordelen om te bepalen welke mogelijke risico’s kunnen optreden en om de site voor te bereiden op de werken. Als deze voorzorgsmaatregelen niet worden genomen, kunnen de resultaten gevaarlijk zijn. Eventuele hiaten of gaten die niet in het locatieplan zijn opgenomen, kunnen leiden tot onnodige verstoring van de voltooiing van het project.
Nadat de voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond, kan met de eigenlijke afwerking worden begonnen. Eerst wordt het af te werken oppervlak uitgegraven en worden gereedschappen en materialen gebruikt om het gebied te egaliseren. Hierdoor kan een goede uitlijning van het oppervlak worden vastgesteld en kan het gebied rond het oppervlak goed worden gepland. Vervolgens worden de oppervlakken met een troffel aangebracht en waterpas gemaakt en worden eventuele scheuren of openingen afgedicht met gips. Vervolgens wordt een grondlaag aangebracht en vervolgens wordt het beton gestort en onder druk uitgehard. Ten slotte wordt de pleister toegevoegd en vervolgens kan de aflak en de laatste nagellak worden aangebracht.